Κοινωνιστές
Επικαιρότητα

Σενάρια Για Χρίσμα Της ΝΔ Στον Πουπάκη Για Τον Δήμο Ηλιούπολης – Το Προφίλ Του Πρώην Ευρωβουλευτή

Εν αναμονή απόφασης του πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη φαίνεται πως είναι η Πειραιώς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ilioupolinews, φαίνεται πως του έχει προταθεί επίσημα να κατέβει στις εκλογές έχοντας το χρίσμα του γαλάζιου κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, ο Πουπάκης φαίνεται ακόμα σκεπτικός, με την ΝΔ να έχει δώσει προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα για να πάρει την τελική του απόφαση. Εφόσον η υποψηφιότητα Πουπάκη “κλειδώσει”, μένει να αποφασίσει ο πρώην γαλάζιος υποψήφιος Τάσος Ευσταθίου εάν θα κατέβει ως ανεξάρτητος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ή εάν θα αποσυρθεί.

Ποιος είναι ο Κώστας Πουπάκης

Γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1951, ενώ έχει καταγωγή από την Κρήτη.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με την εισαγωγή του με πανελλαδικές εξετάσεις στον ΟΤΕ (1971) και εργάστηκε σε Αθήνα, Χίο, Οινούσσες και στη συνέχεια πάλι στην Αθήνα, σαν ανώτερο διοικητικό στέλεχος.

Έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, καθώς έχει περάσει από σημαντικές συνδικαλιστικές θέσεις σε ΟΤΕ και ΓΣΕΕ, ενώ από το 2006 έως το 2009 διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ και μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Από το 2001 ήταν πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.

Στις ευρωεκλογές του 2009, εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Πηγή: https://ilioupolinews.gr/senaria-poupakis/

δειτε επισης

Αναγέννηση από τις στάχτες

anna

Στους 81 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική

sarantis

Πρόστιμα – φωτιά σε απρεπείς και …θεριακλήδες οδηγούς ταξί

sarantis