Κοινωνιστές
Επικαιρότητα

Άνοιξε χθες τις πύλες του για το κοινό ο φάρος Κατακόλου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας φάρων

Ο Φάρος Κατακόλου, που με  απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέος και νεώτερο ιστορικό μνημείο της περιοχής, άνοιξε χθες τις πόρτες του για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας φάρων. Ο Φάρος του Κατακόλου ήταν ανάμεσα στους 27 φάρους της ελληνικής επικράτειας που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι πολίτες και να ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων. H Παγκόσμια Ημέρα Φάρων τιμάται από το 2003 μετά από πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Φαροφυλάκων και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου.

Έτσι χθες, οι επισκέπτες που ανέβηκαν ως το φάρο του Κατακόλου, είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν από τα ε.ε. Στελέχη της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού μας Ναυτικού για την λειτουργία του.  Μεταξύ αυτών που επισκέφθηκαν τον φάρο στο Κατάκολο, ήταν ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής και ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ κ. Σάκης Αντωνόπουλος που συνομίλησαν με τα στελέχη της Υπηρεσίας φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αρκετοί ήταν και οι απλοί πολίτες που θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά αυτό το ιστορικό μνημείο της περιοχής μας και να μάθουν την ιστορία του.

 

Πηγή: https://proini.news/%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BF/

δειτε επισης

Σκοπιανό: Πολιτική σύγκρουση για τις αποκαλύψεις Wikileaks

anna

Εντοπίστηκε σορός με εγκαύματα ανοιχτά της Γλυφάδας

sarantis

Gold Βραβείο για το Traveler Rights GR App

anna