Κοινωνιστές
Απόψεις

Π. Παυλοπουλος: Δεν παίρνω λέξη πίσω, αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ, συνιστά δήμευση περιουσίας!

Από έλλειψη συνταγματικότητας πάσχει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων όπως τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, εμμένοντας στην άποψη που είχε εκφράσει το 2011, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Μαίρης Πολλάλη στον Real Fm 97,8.

 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας χωρίς ωστόσο να φορολογείται το εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων.

«Πρόκειται για έμμεση δήμευση περιουσίας», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως ο ΕΝΦΙΑ πάσχει από συνταγματικότητα καθώς κρίθηκε συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την επιφύλαξη πως πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο η επιβολή του οποίου υπαγορεύεται από τις ειδικές συνθήκες.

«Ο φόρος, όπως είναι σήμερα, έχει τα ίδια ελαττώματα που είχε το ΕΕΤΗΔΕ. Είμαστε αιχμάλωτοι αυτού του συστήματος», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

 

Πηγή: http://olympia.gr/2014/08/06/%CF%80-%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CF%89-%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%BD/

δειτε επισης

«Πιστεύω ότι ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

anna

Ο Θάνος Βερέμης κρούει τον κώδωνα του ισλαμικού κινδύνου στην Ευρώπη

anna

Ο κόσμος αλλάζει και ημείς… άδομεν!

anna