Κοινωνιστές
Απόψεις

Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν μιλώ για επιστροφή στη ΝΔ, αλλά για συνεργασία»

«Το σπαθί μπήκε στο θηκάρι. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στο λαό»

Τη συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Το σπαθί μπήκε στο θηκάρι. Από εδώ και πέρα χρειάζεται περισσότερο με την καρδιά και το μυαλό να δώσουμε μια ελπίδα στον ελληνικό λαό. Η υπερπροβολή του “Εγώ” δεν είναι ο ασφαλής οδηγός. Πρέπει να βρούμε την συνταγή να βοηθήσουμε τους Έλληνες», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε:

«Είναι μια ικανοποίηση όλο και περισσότεροι άνθρωποι να αναγνωρίζουν την πολιτική μου ιστορία. Πρέπει να συμφωνήσουμε σε πολιτικές. Δεν ομιλώ εγώ καθόλου για επιστροφή στη ΝΔ. Μιλάω για χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «Θεομπαίχτη», τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι ημέρες αυτής της κυβέρνησης μετριάζονται. Επελαύνει ο κ. Τσίπρας. Θα είναι μια οδυνηρή περιπέτεια για την χώρα. Κι αυτό γιατί είναι τεράστια η απόσταση ανάμεσα στις συνιστώσες. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε ενιαίο πλαίσιο. Ο κ. Τσίπρας με ενοχλεί λίγο. Δεν μπορεί να δηλώνει “Δεν πιστεύω. Είμαι άθεος” και να το δείχνει αρνούμενος το Μυστήριο της βάφτισης στο παιδί του και την ίδια ώρα να πηγαίνει στο Άγιο Όρος. Αν ανακάλυψε την Παναγία και τον Χριστό στα 40 του τότε είναι θαύμα και το δέχομαι. Είναι Θεομπαίχτης ο Τσίπρας».

Όσο για το ενδεχόμενο της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καρατζαφέρης δεν έκρυψε ότι θα θέσει κάποιους όρους.

«Επί της ουσίας εγώ δεν θέλω τον κ. Τσίπρα. Και γι’ αυτό πρέπει να καταλάβει η ΝΔ ότι το προϊόν που προσφέρει στον ελληνικό λαό είναι δύσπεπτο. Η κυβέρνηση και κυρίως η ΝΔ δεν πρέπει να λέει σε όλα ναι αλλά πρέπει να λέει και κάποια όχι. Εάν υπάρξει προσαρμογή σε μια άλλη πολιτική τότε είμαι έτοιμος να υπηρετήσω αυτήν την άλλη πολιτική. Δεν τίθεται θέμα επιστροφής μου στη ΝΔ. Έχω 14 χρόνια σε μια άλλη προσπάθεια και με τίμησαν άνθρωποι. Θα πάμε σε συνεργασία, συνλειτουργία, συνύπαρξη αλλά σε καμία περίπτωση σε απορρόφηση. Ο Σαμαράς βλέπει στην άκρη του μυαλού του ότι αυτή η πολιτική δεν έχει μακριά ποδάρια. Αν έχουν αποφασίσει μια άλλη πολιτική, μια αλλαγή πολιτικής είμαι παρών», είπε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, αποκαλύπτοντας ότι εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενδιαφέρον έδειξε για την κατάστασή του και ο Κώστας Καραμανλής.

Μάλιστα είπε ότι στο νοσοκομείο τον επισκέφτηκαν οι Α. Γεωργιάδης, Θ. Πλεύρης και Κ. Βελόπουλος για τους οποίους είπε ότι ήταν «σαν να επισκέπτονταν τα παιδιά τον πατέρα τους».

Όσο για τον Μάκη Βορίδη, είπε ότι του έστειλε μια τρυφερή κάρτα, χωρίς την υπογραφή του υπουργού Υγείας, δείχνοντας έτσι την οικειότητα που έχουν.

 

Πηγή: http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=240020&artTitle=g_karatzaferis_den_milo_gia_epistrofi_sti_nd_alla_gia_synergasia

δειτε επισης

Η ημέρα που αγχώνει τον Τσίπρα και «δείχνει» κάλπες τον Οκτώβριο

anna

Η Νέα Ελλάδα και ο Υπαρκτός Πατριωτισμός

anna

Δρίτσας: Αντιδημοκρατικός φόρος ο ΕΝΦΙΑ

anna