Κοινωνιστές
Απόψεις

Γ.Καμίνης: «Θα γίνει στον Βοτανικό ένα μικρό τέμενος που παίρνει 600 ανθρώπους»

“Θα γίνει στο Βοτανικό ένα μικρό τέμενος που θα χωράει 600 (λαθρο) μετανάστες”! Aυτό τόνισε ο Δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο Mega!

«Ο δήμος Αθηναίων έχει την υποχρέωση να κάνει μια κίνηση συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις. Ο Καλλικράτης δεν μας επιτρέπει να δίνουμε αρμοδιότητες στην αντιπολίτευση. Βεβαίως και θα έδινα στον κ. Σακελλαρίδη σημείωσε ο Γ.Καμίνης,

Στις δηλώσεις του, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για το δήμο της Αθήνας μετά και την επανεκλογή του «στο τιμόνι» της πρωτεύουσας, κάνοντας λόγο για «μια νότα σταθερότητας σε μια περίοδο ασταθή».

«Η προηγούμενη θητεία ήταν μικρή, λιγότερη από 3,5 χρόνια και σημαδεύτηκε από πολύ μεγάλες κρίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το 70% των δημάρχων δεν επανεξελέγησαν», σημείωσε.

Ο κ. Καμίνης προανήγγειλε επίσης την καθιέρωση ενός νέου θεσμού, το «Ραντεβού με τον δήμαρχο», για την ουσιαστική επικοινωνία του δημάρχου Αθηναίων με τους πολίτες της Αθήνας, προσθέτοντας ότι δύο φορές τον μήνα θα δέχεται προσωπικά πολίτες και συλλογικούς φορείς και θα συζητά τα προβλήματα της πόλης.

Αναφερόμενος στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Αθηνών επισήμανε ότι δεν νομίζει ότι μπορεί να έχει κανείς σοβαρές αντιρρήσεις γι’ αυτό. «Δεν θα λειτουργεί το 2015, αλλά το 2016 ναι», πρόσθεσε.

«Το τέμενος είναι κρατική αρμοδιότητα. Έχει προχωρήσει η ιστορία. Θα γίνει στον Βοτανικό ένα μικρό τέμενος που παίρνει 600 ανθρώπους», ανέφερε ακόμη.

Για το μεταναστευτικό σημείωσε ότι «ήδη υπάρχει αύξηση κατά 400% των εισόδων από χώρες της περιοχής» και ζήτησε, με βάση το Σύνταγμα και τους διεθνείς νόμους και κανόνες, να μην γίνει η όποια απορρόφηση «με άναρχο τρόπο και καταλήξει η Αθήνα χοάνη υποδοχής ενός κύματος μεταναστών».

Επίσης, προανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα η διεθνής συνάντηση 1.000 bloggers και ταξιδιωτικών συγγραφέων, ενώ χαρακτήρισε την Αθήνα «μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε κρίση, έχει όμως τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Τέλος, ερωτηθείς για τα όσα διαδραματίστηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο, όπου παραβρέθηκε, ο κ. Καμίνης είπε ότι τέτοια γεγονότα αφορούν έναν μικρόκοσμο μακριά από την κοινωνία, συντελούν στην ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής και στη μεγαλύτερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

 

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%C2%AB%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-600-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82%C2%BB

δειτε επισης

Οι επιτυχίες των αθλητών μας στους Πανευρωπαικούς

anna

Παππάς: Πιέσεις σε βουλευτές μέσω ΣΔΟΕ για εκλογή Προέδρου

anna

Γιώργος Δελαστίκ: Τραπεζίτες χαρίζουν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρέη 250 εκατ. ευρώ;

anna