Κοινωνιστές

Κοινωνιστές

sarantis
Ήταν οι αρχές μιας πολύ δύσκολης πορείας για την χώρα και την ελληνική κοινωνία, όταν άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες αλλά με καθαρές δημοκρατικές πεποιθήσεις και με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον των πολιτών, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, και των μικρομεσαίων διαμόρφωσαν την ομάδα των «Κοινωνιστών».

Οι «Κοινωνιστές» εξαρχής αποτέλεσαν ένα «βήμα» λόγου και διαλόγου με όρους πολιτικούς αλλά όχι πελατειακούς και έξω από τις συνήθεις, μίζερες πρακτικές και τις επικίνδυνες για το σύνολο, ιδιοτελείς λογικές που τόσο έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό και τη Δημοκρατία μας.

Από την πρώτη στιγμή οι «Κοινωνιστές» προώθησαν το όραμα για την ανασυγκρότηση και την παλινόρθωση της πατρίδας μας, που ήδη είχε αρχίσει να δοκιμάζεται σκληρά από τις πολιτικές της ασφυκτικής λιτότητας.

Καταστήσαμε σαφές ότι η κοινή προκοπή και ευημερία είναι αναγκαία συνθήκη για την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας, της Ελλάδας της Δημιουργίας και της Δημοκρατίας.
Επισημάναμε στο πλαίσιο αυτό ότι το κοινωνικό περιεχόμενο έπρεπε να επιστρέψει στην ουσία της πολιτικής σκέψης και να μετατραπεί, άμεσα, από λόγια σε πολιτική πράξη.

Με την περιπέτεια των μνημονίων, τύποις, να «κλείνει» και να ακολουθεί, δυστυχώς, μια το ίδιο ή και περισσότερο σκληρή, μεταμνημονιακή διαδρομή για την ελληνική κοινωνία, οι «Κοινωνιστές» επανέρχονται δυναμικά, αυτή τη φορά για να δώσουν ξανά τη μάχη για την επαναφορά συνθηκών κοινωνικής προστασίας, εργασιακής ασφάλειας και ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τόσο σε εθνικό, όσο και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Δηλώνουμε και είμαστε «παρόντες» στην προσπάθεια ολικής επαναφοράς των πραγματικών αιτημάτων των Ελλήνων πολιτών στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, στην «πρώτη γραμμή» των προτεραιοτήτων που πρέπει να τεθούν μπροστά σε αυτή τη νέα προσπάθεια για το σύνολο της κοινωνίας μας.

Όλοι μας, ο κόσμος της εργασίας, οι παραγωγικές δυνάμεις και οι κοινωνικοί φορείς, οι άνθρωποι του πνεύματος και συνολικά η κοινωνία των πολιτών οφείλουμε να δώσουμε δυναμικό και ουσιαστικό «παρών» με στόχο την πραγματική ανάκαμψη του τόπου μας.

Με την πεποίθηση ότι η ενεργή συμμετοχή σας στους Κοινωνιστές θα δημιουργήσει «λύσεις» με προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία, σας καλούμε να στελεχώσετε αυτήν την πρωτοβουλία.

Για να ξαναφτιάξουμε όλοι μαζί μια ισχυρή κοινωνία.
Για να βάλουμε τις βάσεις για μια πραγματική ανάπτυξη.
Για να δημιουργήσουμε ικανές προοπτικές για μια ισχυρή Ελλάδα.
 

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ